Karrier

Állásajánlatok

Tekintsd meg az aktuális állásajánlatokat
a leányvállalatainknál.


HR cél

Egy több generációs csapattal, vállalati elköteleződés és motiváció mellett valósítjuk meg emberi erőforrás célkitüzéseinket.

Icon

Stratégiai munkaerő tervezés

A változó munkaerő piaci környezetnek köszönhetően, a munkakörök újrapozícionálásával, folyamataink megreformálásával tudatosan, előre gondolkodva tervezzük munkaerő szükségleteinket. Fókuszunkban az utánpótlás tervezése áll, melyet elsősorban frissen végzett, fiatal munkavállalóval kívánunk pótolni.

Kiemelt feladatnak tekintjük a generációk közötti kommunikációs csatornák fejlesztését, kölcsönös bizalmon alapuló segítségadást, együttes tevékenykedést. Fontosnak tartjuk a vállalaton belüli „interim menedzsment”, szervezeti kultúra éltetését. Új munkatársak esetében hatékony onbording stratégiát alkalmazunk.

Icon

Vállalati elköteleződés és motiváció

Célunk a munkahelyi elégedettség, munkavállalói jóllét hosszú távú biztosítása elsősorban a versenyképes bérek, a családbarát munkakörülmények, munkafeltételek fenntartásával. Célunk a több generációs szervezeti struktúránkban a generációk közötti bitalom, őszinteség, egymástól való kölcsönös tanulás képességének megteremtése.

A „fejlődni tudás és akarás” prioritást élvez vállalatunknál, így ennek teret engedésével biztosítjuk a motiváció fenntartását. A munkatársak teljesítményének folyamatos visszajelzésével kívánjuk - a bérkompenzáción és munkafeltételeken túlmenően - megbecsülni szervezetünk minden dolgozóját.

Icon

Hozzáadott érték teremtése

Hozzáadott értékként lebeg szemünk előtt, egy összetartó, több generációs csapat hosszú távú kialakítása, akik munkahelyen belül és kívül is szívesen töltik együtt az időt, akik kérdés nélkül számíthatnak egymásra. Mindezzel az egymás iránti odafigyelést, a közösséghez való tartozást is megteremtjük.

A közös csapatmunkának és vegyes team összetételnek köszönhetően szervezeti jövőnket időben, előre tudjuk tervezni. A fiatalok kreatív ötleteikkel és lelkesedésükkel, a középkorú munkatársaink nyugodtságukkal, higgadtságukkal és tapasztalataikkal teremtik meg a hozzáadott értéket vállalatunk számára.