Menedzsment

Széles Gábor

Elnök

Villamosmérnök, diplomáját a Budapesti Műszaki Egyetemen szerezte, majd a Harvard Egyetem executive management programja keretében folytatta tanulmányait.


1981-ig a Magyar Állami Eötvös Loránd Geofizikai Intézetben dolgozott tudományos munkatársként, majd osztályvezetőként. Első vállalkozása – a Műszertechnika – 1981-ben indult. Jelenleg a Műszertechnika Csoport több mint 20 cégből áll, fő profilja az ipari termelésre és pénzügyi szolgáltatásokra terjed ki, valamint jelentős ingatlanportfóliót is birtokol. A Videoton kilencvenes években tartó mélyrepülését a Széles Gábor által vezetett 1991-es privatizáció állította meg. A Videoton elnök-vezérigazgatójaként sikeresen szervezte át a magyar elektronikai ipar legnagyobb cégét és a legjelentősebb multinacionális vállalatokkal alakított ki új együttműködéseket. 1996 szeptemberétől az Ikarus Rt. elnöke.


Az 1990-ben megalakuló Magyar Gyáriparosok Országos Szövetségének elnöke 1998-ig, ekkor a Magyar Munkaadói Szövetség és az MGYOSZ egyesülésével a Munkaadók és Gyáriparosok Országos Szövetségének társelnöke, majd elnöke, 2008-tól tiszteletbeli elnöke. Az MGYOSZ elsődleges célja a magánvállalkozások érdekének képviselete, hatékony szerepvállalásának elősegítése és intenzív részvételének biztosítása a piacgazdaságba történő átmenet során.


2005-ben ECHO Hungária néven televíziós társaságot alapított. 2006-ban életre keltette Magyarország első életmód csatornáját a VITAL Tv-t. Médiavállalkozása 2006-ban a Magyar Hírlappal bővült.


Munkáját 1993-ban „Neumann János”-díjjal, 1994-ben „Eötvös Loránd”-díjjal ismerték el. 1998 elnyerte „Az év vállalkozója” címet. 2000-ben Köztársasági Elnöki Aranyérmet kapott és ugyanebben az évben „Székesfehérvár díszpolgára” lett. 2005-ben az MKIK MERCUR Díját nyerte el. 2006-ban a Vitézi Rend Lovagkeresztjével, és a Szent Gellért Lovagrend nagykeresztjével tüntették ki. 2007-ben a határon túli magyar felsőoktatás érdekében kifejtett tevékenységéért Báthory-díjjal jutalmazták. 2008-ban az 56-os Magyarok Világszövetségétől „Pesti srác” díjban részesült. 2009-ben a Független Újságírók Szövetsége a „Nemzeti Újságírásért” kitüntetés „arany” fokozatát adományozta a nemzeti újságírás területén végzett áldozatos tevékenységéért.


Dr. Schmidt Balázs

Vezérigazgató

1991 óta dolgozik a társaságnál, 2012. június óta vezérigazgatóként. Jogász végzettségét az Eötvös Loránd Tudományegyetem Állam- és Jogtudományi Karán szerezte. Vezérigazgatói kinevezését megelőzően a jogi, befektetési, ingatlankezelési területek, továbbá a pénzügyi szolgáltatást nyújtó leányvállalatok vezetése tartozott a kiemelt feladatai közé. Ezeket a területeket vezérigazgatóként  is intenzíven felügyeli.


Dr. Bárdossy Dániel

Elnöki tanácsadó

1985 óta tagja a Műszertechnika csapatának. Villamosmérnöki diplomáját és egyetemi doktori címét a Budapesti Műszaki Egyetemen szerezte. Részt vett a Harvard University posztgraduális executive management programján. IT és FB tagként irányítja a csoporthoz tartozó társaságok tevékenységét. Kiemelt feladatköre az üzleti stratégiai döntések előkészítése. Különböző gazdasági fórumok elismert előadója az üzleti stratégiák témakörben.


Princz Ferenc

Vezérigazgató-helyettes

1989 óta dolgozik a Műszertechnikánál. Közgazdász diplomáját a Marx Károly Közgazdaságtudományi Egyetem pénzügy szakán szerezte. Az elmúlt 23 év alatt több leányvállalat elsőszámú vezetőjeként dolgozott. Jelenleg az ipari portfólió egyes cégeinek felügyelete tartozik hozzá és ellátja a pénzügyi szolgáltató leányvállalatok vezérigazgatói teendőit, valamint az Ikarusbus Kft. ügyvezető igazgatói posztját. Aktívan részt vett a Műszertechnika csoport nemzetközi együttműködési projektjeinek előkészítésében és megvalósításában. A csoport finanszírozásában a management többi tagjával együttműködve meghatározó a tevékenysége. Gazdasági konferenciák aktív résztvevője.


Benkócs Tamás

Alelnök

2009 óta dolgozik a Műszertechnikánál. Okleveles közgazdász diplomáját a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem Master of Business Administration szakán szerezte. Stratégiai igazgatóként kiemelt feladata a jövőbeni növekedés és stabilitás szempontjából fontos döntések előkészítése, valamint az üzleti kapcsolatok fejlesztése.


Komáromi Veronika

Gazdasági igazgató

Diplomáját a budapesti Pénzügyi és Számviteli Főiskola Pénzügy Pénzintézeti specializáció szakán szerezte, bejegyzett adószakértő. 1995 óta dolgozik a társaságnál. Feladatai közé tartozik a vállalatcsoport pénzügyi és számviteli apparátusának közvetlen vezetése mind a holding, mind a leányvállalatok tekintetében. 2012. szeptember óta társaságunk gazdasági igazgatója.